ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αποκάλυψη – σοκ από τον Υποψ. Περιφερειάρχη Θ. Γιαννόπουλο

Έκπληκτος έμεινε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, με τη διαπίστωση που έκανε όταν επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Αποκάλυψη – σοκ  από τον Υποψ. Περιφερειάρχη Θ.  Γιαννόπουλο

Έκπληκτος έμεινε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, με τη διαπίστωση που έκανε όταν επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.


Ο κ. Αθαν. Γιαννόπουλος, ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, ενημερώθηκε από την Διοικήτρια κα. Ελένη Τσεκούρα, από τον Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου καθώς και από άλλους ιατρούς, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα τρέχοντα προβλήματα του νοσοκομείου.


Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου υπάρχει αξονικός τομογράφος, που παραδόθηκε το 2007 από τον ίδιο τον κ. Γιαννόπουλο - τότε Υφυπουργό Υγείας - αλλά δεν λειτούργησε ποτέ διότι η άδεια λειτουργίας του ενεκρίθη το 2010, βάζοντας έτσι σε αχρηστία ένα τόσο ακριβό και σημαντικό μηχάνημα. Ο κ. Γιαννόπουλος ενδιαφέρθηκε προσωπικά να βοηθήσει στην απόκτηση ενός νέου αξονικού τομογράφου που δεν πρέπει να λείπει από κανένα Νοσοκομείο.


Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο νόμο Ευρυτανίας, ο κ. Αθ. Γιαννόπουλος, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Καραμπά με τον οποίο συζήτησε τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευρυτανίας σε επίπεδο υποδομών και έργων με σημαντικότερο την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, που στερεί τόσο τον τουρισμό όσο τις θέσεις εργασίας. Αναφέρθηκαν επίσης στους δύο κάθετους οδικούς άξονες, Καρπενήσι-Αγρίνιο & Καρπενήσι-Καρδίτσα που έπρεπε ήδη να είναι σε εξέλιξη.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δασαρχείο Καρπενησίου όπου συναντήθηκε με τον Δασάρχη κ. Ι. Καρκάνη και τον Δ/ντή Δασών κ. Ι. Φάκα. Μίλησαν για την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και την αποκεντρωμένη οικονομική πολιτική του κράτους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν τα ουσιώδη λειτουργικά έξοδα, πλήττοντας έτσι την τοπική κοινωνία.


Επίσης, ο κ. Α. Γιαννόπουλος πήγε στην πυροσβεστική υπηρεσία, βρίσκοντας εκεί όλο το προσωπικό σε ετοιμότητα παρόλη την επερχόμενη εργασιακή ομηρία τους από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.