ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μακρή: ενίσχυση του ρόλου του ΚΕΕΛΠΝΟ - σημαντική η προσφορά των νοσηλευτών

Μακρή: ενίσχυση του ρόλου του ΚΕΕΛΠΝΟ - σημαντική η προσφορά των νοσηλευτών
Στην ενδυνάμωση του ρόλου του ΚΕΕΛΠΝΟ ως βασικού φορέα δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή, η οποία συμμετείχε την Τρίτη στη «Συνάντηση των Επικεφαλής των Ιατρικών, Νοσηλευτικών και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών», η οποία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Δημόσια Υγεία είναι και παραμένει προτεραιότητα για την Ελλάδα και σε αυτό το πλαίσιο η ενδυνάμωση του ρόλου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ως βασικού φορέα δημόσιας υγείας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Η επένδυση πόρων σε δράσεις πρόληψης, προαγωγής προνοητικότητας εκτίμησης κινδύνου και επαγρύπνησης, είναι όχι απλά επιβεβλημένη για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά ακόμη και υπό αποκλειστικά δημοσιονομικά κριτήρια είναι αποδεδειγμένα πολλαπλάσια επωφελής, καθόσον το κόστος αντιμετώπισης της ασθένειας (θεραπείας, ανθρωποωρών ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων, χρήσης υπηρεσιών υγείας όπως ενδονοσοκομειακή νοσηλεία κτλ) που αποφεύγει να δαπανήσει το Κράτος είναι στη νιοστή μεγαλύτερο.

Τα παραπάνω υπογράμμισε η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή, η οποία συμμετείχε την Τρίτη στη «Συνάντηση των Επικεφαλής των Ιατρικών, Νοσηλευτικών και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών», η οποία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, στο Ζάππειο Μέγαρο. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν επίσης η Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κυρί Zsuzsanna Jakab και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας DG SANGO, κ. John. F. Ryan, γεγονός που σχολιάστηκε πολύ θετικά από την κυρία Μακρή.

«Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι οδοντίατροι ως βασικοί λειτουργοί του συστήματος υγείας, στηρίζει και χειροκροτεί την εξαιρετική προσφορά τους, συχνά υπό δύσκολες συνθήκες, ενώ πιστεύει και εμπιστεύεται το πολύτιμο αυτό ανθρώπινο δίκτυο, ως κεντρικό μοχλό βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών» τόνισε η κυρία Μακρή προσθέτοντας ακόμη:«Η Δημόσια Υγεία υπερβαίνει το σύστημα περίθαλψης. Αναλύει όλα τα φαινόμενα που αφορούν και συνθέτουν την υγεία των ατόμων και των πληθυσμών. Δίνει νόημα στην ολιστική αντίληψη της υγείας».

Η κυρία Μακρή στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε τρία συγκεκριμένα παραδείγματα άριστης πρακτικής που ήδη απέφεραν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, όπως είπε:

Λοίμωξη HIV, Ελονοσία και Λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΙΔΝ).

BEST OF NETWORK

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ο χιονιάς σαρώνει κεντρική και βόρεια Ελλάδα - Το έστρωσε και την Αττική

Παραιτήθηκε ο Αδαμόπουλος από την Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Κακοκαιρία: Δείτε LIVE πού χιονίζει τώρα σε όλη την Ελλάδα

Επίθεση στο Μετρό: Ο πληροφοριοδότης και ο «υπερ-κοριός» έφεραν τις συλλήψεις των δραστών

Συνεπιμέλεια: Όλη η αλήθεια – Γιατί καθυστερεί η διαβούλευση;

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα - Όλα τα μέτρα, τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές

SMS στο 13033: Πού δεν ισχύει η διάρκεια των δύο ωρών

X-files στον ουρανό της Αττικής: Η «στενή επαφή» αεροπλάνου της Ολυμπιακής με ATIA

Survivor (17/1): Η επίθεση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι στην Κάτια Ταραμπάνκο (video)

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ εξελέγη νέος Πρόεδρος του CDU - Αυτός είναι ο διάδοχος της Μέρκελ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πώς θα εξελιχθεί o χιονιάς από Δευτέρα - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Ιωάννα Τούνη: Αποκάλυψε πόσο της κόστισε το ταξίδι στο Ντουμπάι (pics)