ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συζήτηση στη Βουλή για το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού

Συζήτηση σχετικά με την κατάσταση η οποία επικρατεί στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία έκανε λόγο για βασανισμό και όχι σωφρονισμό των κρατουμένων.
Συζήτηση στη Βουλή για το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού

Συζήτηση σχετικά με την κατάσταση η οποία επικρατεί στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία έκανε λόγο για βασανισμό και όχι σωφρονισμό των κρατουμένων.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, ανέφερε: «Η υπάρχουσα κατάσταση στο νοσοκομείο του καταστήματος Κορυδαλλού είναι εξόχως προβληματική. Δεν μας τιμά και γι’ αυτό παλεύουμε να την αλλάξουμε».

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στους ασθενείς του νοσοκομείου που είναι οροθετικοί και παρουσιάζουν από το 2011 αύξηση της τάξεως του 300%, ως αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού, όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου.

Με αυτό ως δεδομένο και στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο σχεδιαζόμενο μέτρο της χρήσης ηλεκτρονικού μηχανισμού επιτήρησης–το γνωστό «βραχιολάκι, που πρόκειται να εφαρμοστεί σε κρατουμένους.

«Πενήντα κρατούμενοι στο νοσοκομείο του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και μεταξύ αυτών και οροθετικοί κρατούμενοι ασθενείς θα υπαχθούν στο ευνοϊκό μέτρο. Από την επιτυχή έκβαση του πιλοτικού προγράμματος, εξαρτάται η μετέπειτα ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου», εξήγησε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δρομολογημένη μεταφορά ικανού αριθμού των οροθετικών κρατουμένων σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του παραρτήματος γυναικών του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, η οποία έχει ανακαινιστεί και αναμένεται η περάτωση διαχωριστικού διαδρόμου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πτέρυγας, ταυτόχρονα με τις ανάγκες του ειδικού αυτού χώρου.

Τέλος, επισήμανε πως οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτική εκπομπή και δείχνουν εκτός των άλλων στρώματα ύπνου στα πατώματα ήταν σκηνοθετημένες: «Δεν υπάρχουν στρώματα στα πατώματα. Τα έβαλαν για τις ανάγκες της δημοσιότητας από συγκεκριμένο κανάλι».