ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερρίκος Ντυνάν: τι θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου συνεδριάζουν εκ νέου και πάλι οι εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να καθορίσουν νέες κινητοποιήσεις αλλά και την στάση τους, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, μετά τα τεκταινόμενα της περασμένης Παρασκευής.
Ερρίκος Ντυνάν: τι θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου συνεδριάζουν εκ νέου και πάλι οι εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να καθορίσουν νέες κινητοποιήσεις αλλά και την στάση τους, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, μετά τα τεκταινόμενα της περασμένης Παρασκευής.

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της που εκπορεύονται από αντεργατικό πλαίσιο, οικονομική ασφυξία κατά των εργαζομένων και συγκεκριμένη επενδυτική πολιτική υπέρ της τράπεζας Πειραιώς.

Οι εργαζόμενοι – 1030 συνολικά εκ των οποίων οι 180 γιατροί- να σημειωθεί ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες – από 9 έως 14 - και αυτό που ζητούν τώρα, είναι να δοθούν τα δεδουλευμένα, για τα οποία δεν μιλά κανείς, καθώς και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με τις επόμενες κινήσεις για το μέλλον του νοσηλευτηρίου. Εν τω μεταξύ δηλώνουν απογοητευμένοι, καθώς τόσο το ραντεβού με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη που είχαν ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ η συνάντηση με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου την Παρασκευή 21 Μαρτίου αναβλήθηκε, καθώς η κυβερνητική πλευρά δήλωσε ανέτοιμη, αφού όπως ειπώθηκε, γίνονται διαρκείς διαβουλεύσεις μεταξύ της τράπεζας Πειραιώς και της διοίκησης του νοσοκομείου αναφορικά με το μέλλον του Ντυνάν.

Το Σωματείο των εργαζομένων με επικεφαλής τον κ. Κων. Κρέτση, είχε επιδιώξει να συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με το νοσοκομείο μετά την τοποθέτηση νέου Δ.Σ. από το Ειρηνοδικείο, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την προσχηματική και προκλητική άρνηση του κ. Υπουργού Υγείας να μας συναντήσει και τη ρητή ομολογία του πρωθυπουργικού γραφείου ότι η διαβούλευση συνεχίζεται πλέον ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και το Δ. Σ. του Κ. Ι. Ε. Ν., γίνεται ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση διαμόρφωσε και αποκρυστάλλωσε τα κριτήρια, τις προτεραιότητες, τον προσανατολισμό, το αντεργατικό πλαίσιο, τους άξονες της επενδυτικής επιλογής – επανεκκίνησης του Κ. Ι. Ε. Ν. Ως τώρα ακολουθούσε την τακτική του μεσολαβητή και του γενικού επόπτη της επενδυτικής επιλογής. Κλιμακωτά και μεθοδικά προχωρά σήμερα στην πλήρη νομιμοποίηση της οικονομικής ασφυξίας των εργαζομένων. Αυτή είναι ένοχη για την εξαθλίωσή μας. Εμφανίζεται με πολιτική πυγμής και αυταρχισμού: ‘δεν επιθυμώ συνάντηση’, ‘δεν έχουμε να πούμε τίποτα’, ό,τι είναι να συζητηθεί θα γίνει μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Δ. Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. Αφήνει, αφού έβαλε τους στόχους και άξονες της επενδυτικής – κερδοσκοπικής επανεκκίνησης, τις χρηματολογιστικές – χρηματοοικονομικές λεπτομέρειες στην Τράπεζα Πειραιώς – Κ.Ι.Ε.Ν.Διαδηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υποχωρούμε. Αρνούμαστε το σχέδιο δράσης. Εμμένουμε στα αιτήματά μας».

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε, ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέας Μαρτίνης αποτελεί παρελθόν πλέον για το νοσοκομείο, αφού στις 20 Μαρτίου, το ΔΣ του μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος, αποφάσισε να διακόψει την εργασιακή σχέση μαζί του. Πρόεδρος του ‘Ερρίκος Ντυνάν’ έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και καθηγητής Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Κωσταράς.

Διαβάστε επίσης:

Ερρ. Ντυνάν: Άκαρπη η συνάντηση για το μέλλον του νοσοκομείου

Ερρίκος Ντυνάν: «Όμηροι» εργαζόμενοι, ασθενείς και προμηθευτές