ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανάγκη ενημέρωσης για τις επιπλοκές του Διαβήτη

Στην ανάγκη ενημέρωσης του κοινού με κάθε τρόπο, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να προλάβουν αλλά και να διαχειρισθούν τις επιπτώσεις από τον Διαβήτη, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό την Παρασκευή στο Ελληνικό Φόρουμ για τον Διαβήτη (Greek Leadesrhip Diabetes Forum), που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης,  υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ανάγκη ενημέρωσης για τις επιπλοκές του Διαβήτη

Στην ανάγκη ενημέρωσης του κοινού με κάθε τρόπο, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να προλάβουν αλλά και να διαχειρισθούν τις επιπτώσεις από τον Διαβήτη, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό την Παρασκευή στο Ελληνικό Φόρουμ για τον Διαβήτη (Greek Leadesrhip Diabetes Forum), που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή τόνισε την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης:
«Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και επίμαχο εχθρό. Θα πρέπει να καταρτισθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης με στόχο τη θεραπεία και την πρόληψη, με σύμπραξη των φορέων σε όλα τα επίπεδα. Στόχος θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και ενημέρωση για αντιμετώπιση του ζητήματος πέραν από προκαταλήψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.


Τέλος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου ανέφερε:
«Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο για αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, ένα νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τα χρόνια νοσήματα (ενδυνάμωση ολιστικής αντιμετώπισης – πρόληψη)».