ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι ασθενείς, λόγω της διαθεσιμότητας

Η απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών σε ορισμένα νοσοκομεία δεν έχει προηγούμενο, καθώς ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία και εξετάσεις και οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων που έχουν πληγεί περισσότερο από τη διαθεσιμότητα των γιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ
Μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι ασθενείς, λόγω της διαθεσιμότητας

Η απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών σε ορισμένα νοσοκομεία δεν έχει προηγούμενο, καθώς ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία και εξετάσεις και οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων που έχουν πληγεί περισσότερο από τη διαθεσιμότητα των γιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ - όπως στα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία Αγ. Σάββας και Αγ. Ανάργυροι, στο Σισγμανόγλειο και το Αγ. Όλγα - τους παραπέμπουν σε άλλα νοσοκομεία είτε για εξετάσεις, είτε για ακτινοθεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Η αιμορραγία των νοσοκομείων από γιατρούς αποκαλύφθηκε και στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή Κώστα Ζαχαριά:

Έφυγαν 57 γιατροί από τον Ευαγγελισμό, 65 από τον Άγιο Σάββα, 72 από τους Αγίους Αναργύρους, 62 από το Σισμανόγλειο, 35 από τον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης και 15 από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα στη νοσηλεία των ασθενών παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μιλώντας στη Βουλή: «Σχετικά με τους ιατρούς και τα κενά που εντοπίζονται σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, αυτά αντιμετωπίζονται με προσωρινές εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ Δομών Υγείας της ίδιας ΥΠΕ, με προσωρινή παραπομπή για εξετάσεις σε άλλα πληρέστερα Νοσοκομεία και με επαναπρογραμματισμό των χειρουργείων ώστε να προηγηθούν μόνο τα επείγοντα».

Μάλιστα ο υφυπουργός Υγείας επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν περίπου 600 μόνιμοι και επικουρικοί γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, χωρίς όμως να πει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές.

Και ο παραλογισμός δεν σταματά εδώ, καθώς το υπουργείο Υγείας προχωρά σε αλλαγή καθηκόντων των οδηγών και των φυλάκων των νοσοκομείων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα:

Έτσι, οι οδηγοί των νοσοκομείων θα ενταχθούν στα πληρώματα του ΕΚΑΒ και οι φύλακες – νυχτοφύλακες των νοσοκομείων θα γίνουν βοηθοί των υγειονομικών υπαλλήλων, μετά από ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διαβάστε επίσης

Διευκρινήσεις Μπέζα για τα προβλήματα της διαθεσιμότητας

Αναστολή χειρουργείων και εισαγωγών στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Αλαλούμ και επικίνδυνες καταστάσεις με το νέο κύμα διαθεσιμότητας