ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονομική κρίση και μεταναστευτικό στην ατζέντα των υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

Οικονομική κρίση και μεταναστευτικό στην ατζέντα των υπουργών Υγείας της Ε.Ε.
Οι κατάλληλες δράσεις που πρέπει να λάβουν οι υγειονομικές αρχές κάθε χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) προκειμένου να διασφαλιστεί η αντοχή των συστημάτων υγείας, καθώς και η έγκαιρη εφαρμογή τους, ώστε να αντιμετωπιστού
Οι κατάλληλες δράσεις που πρέπει να λάβουν οι υγειονομικές αρχές κάθε χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) προκειμένου να διασφαλιστεί η αντοχή των συστημάτων υγείας, καθώς και η έγκαιρη εφαρμογή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τωρινές και μελλοντικές κοινωνικές ανάγκες, θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

Το άτυπο Συμβούλιο θα συνεδριάσει στην Αθήνα το διήμερο 28-29 Απριλίου. Επίσης, οι υπουργοί Υγείας θα εξετάσουν την ανάγκη ανάπτυξης συστημάτων που θα χαρακτηρίζονται από την ισότητα στην πρόσβαση, ενώ θα συζητήσουν σχετικά με το ποιες υπηρεσίες θα διατηρηθούν στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περικοπών.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του έντυπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και συνεχίζει να επηρεάζει τις ευρωπαϊκές χώρες, άλλες σε μικρότερο, άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτές ακριβώς οι σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης επιφέρουν μια σειρά αλληλένδετων προβλημάτων. Οι περικοπές διαρκείας στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, η σταδιακή διάλυση των νοσοκομείων και του κράτους Πρόνοιας αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα φτώχειας και εκτοξεύουν στα ύψη την ανεργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφαλιστικής κατοχύρωσης των πολιτών της Ε.Ε.

Επιπλέον, θα εξεταστεί και το θέμα των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη και των προβλημάτων που αυτές προκαλούν στις κατά τόπους αρχές.  Σε αυτό το πλαίσιο οι υπουργοί Υγείας αναμένεται να συζητήσουν την ανάγκη δημιουργίας βάσεων δεδομένων για τους μετανάστες και το ενδεχόμενο να υπάρξει στατιστική μελέτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ακριβής αξιολόγηση της κατάστασης στην ΕΕ και σε κάθε κράτος μέλος.

Την προεδρία του άτυπου Συμβουλίου έχει η Ελλάδα. Μεταξύ άλλων η ελληνική προεδρία θα ασχοληθεί με τα οφέλη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας, τόσο για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και κατ' επέκταση την κοινωνία, όσο και για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τη μείωση των δαπανών υγείας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και τη διατήρηση της ποιότητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών σε επιθυμητό επίπεδο, εξηγεί η Προεδρία.
 

BEST OF NETWORK

Θρίλερ στην Κρήτη: 33χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε βίλα - Τον αναζητούσαν τρεις μέρες

Κρούσματα σήμερα: Σχεδόν τα μισά βρέθηκαν στην Αττική - Ο χάρτης της πανδημίας

Ερντογάν: Τελειώνουν αυτά που ήξερε - Ετσι θα τον «πνίξει» ο Μπάιντεν

Στο νοσοκομείο η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά

Τζο Μπάιντεν, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ - «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών»

Κορονοϊός - Μελέτη: Πιο επικίνδυνη από το βήχα η ομιλία σε κλειστό χώρο

Κορονοϊός - «Βόμβα» Τζανάκη: Lockdown για 2 μήνες με νέα έκρηξη - Έως 60.000 τα ενεργά κρούσματα

Ερντογάν: Αποκάλυψη - «βόμβα»! Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» - Πλησιάζει το τέλος του «σουλτάνου»

ΗΠΑ: Δεν παραδίδει τα όπλα ο Τραμπ - Σκέφτεται να ιδρύσει νέο κόμμα

Έλλη Στάη: Έθαψα βαθιά το τραύμα μου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκα

Survivor Spoiler 20/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα το έπαθλο φαγητού (vid)

Σοκαριστικό βίντεο: Γυμνός άνδρας ρίχνει επιβάτη στις ράγες του μετρό και σκοτώνεται ο ίδιος