ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βενιζέλος: χρηματοδοτούμε πολιτικές με ανταποδοτικότητα

Αν και ήταν μία καθαρά πολιτική ομιλία, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ,  δεν παρέλειψε θίξει και ορισμένα ζητήματα που αφορούν στην υγεία και την περίθαλψη των πολιτών.
Βενιζέλος: χρηματοδοτούμε πολιτικές με ανταποδοτικότητα

Αν και ήταν μία καθαρά πολιτική ομιλία, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, δεν παρέλειψε θίξει και ορισμένα ζητήματα που αφορούν στην υγεία και την περίθαλψη των πολιτών.


«Θα υπήρχε η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων -γιατί αυτό έχουμε πετύχει κατ’ ουσία- εάν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ να πει πώς πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια το πρωτογενές πλεόνασμα;» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με το θέμα του 25 ευρου στα νοσοκομεία και το γεγονός ότι δεν καθιερώθηκε τελικά, ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Ο αγώνας μας στον τομέα της υγείας δεν αποτυπώνεται στην ιστορία των 25 ευρώ, γιατί το ΠΑΣΟΚ ακύρωσε την απόφαση για τα 25 ευρώ σε οποιαδήποτε επίσκεψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το μέτρο αυτό λειτουργεί συμβολικά. Σημασία έχει ότι το ΠΑΣΟΚ θέλοντας να διαφυλάξει και ουσιαστικά και συμβολικά το δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών Υγείας, επέβαλλε την ακύρωση των 25 ευρώ.Και είναι πολύ σημαντικό, ότι στο πολιτικό πλαίσιο που εκλογικεύει τις δαπάνες υγείας και μας επιτρέπει τώρα να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές οι οποίες λειτουργούν ανταποδοτικά και εγγυητικά όπως δική μας είναι και η πρόταση για το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης έστω πειραματικά, έστω δοκιμαστικά σε κάποιες περιοχές επί του πεδίου».