ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Περίεργη καθυστέρηση του ΦΕΚ με τις προσλήψεις στο Ογκολογικό Κηφισιάς

Ένα ακόμη δυνατό νοσοκομείο της Αττικής το οποίο μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα και πολλαπλό ρόλο στο κομμάτι της υγείας και της περίθαλψης των πολιτών ακυρώνεται με την πολιτική που ακολουθείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Περίεργη καθυστέρηση του ΦΕΚ με τις προσλήψεις στο Ογκολογικό Κηφισιάς

Το Γενικό ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σχεδόν στον αέρα, εκτός γενικής εφημερίας, καθώς στις 23 Απριλίου, έληξε η διαθεσιμότητα και αυτή την στιγμή καθυστερεί η έκδοση του ΦΕΚ με τα ονόματα που θα πρέπει να κατευθυνθούν εκεί. Το μεγαλύτερο μέρος των γιατρών (σε σύνολο 85 γιατρών του ΙΚΑ) ζήτησε να παραμείνει στις θέσεις του, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, αλλά η καθυστέρηση του ΦΕΚ με την δημοσίευση των ονομάτων, δημιουργεί σοβαρά πρακτικά προβλήματα στην καθημερινότητα του νοσοκομείου.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι το νοσοκομείο να έχει εξαιρεθεί από την Γενική Εφημερία, ενώ η εκπαίδευση των ειδικευομένων γιατρών, να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Το Ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, είναι ένα νοσηλευτήριο, σύμφωνα με πολλούς γιατρούς και εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο λόγω της θέσης του, διότι καθώς βρίσκεται στην Εθνική Οδό – στο ύψος της Κηφισιάς- μπορεί να εξυπηρετήσει και περιστατικά από την επαρχία αλλά και περιστατικά από τροχαία, εκτός από τα ογκολογικά που έτσι και αλλιώς εξυπηρετεί. Διαθέτει 35 κλίνες καθώς και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 12 κλίνες.

Το ερώτημα επομένως που προκύπτει εύλογα, είναι ποιος μπλοκάρει την έκδοση του ΦΕΚ και εν πάση περιπτώσει γιατί καθυστερεί τόσο πολύ, δημιουργώντας προβληματισμό, καθώς από την καθυστέρηση αυτή μπλοκάρεται γενικότερα η εύρυθμη λειτουργία ενός σημαντικού νοσηλευτηρίου το οποίο αποτελεί ισχυρό όπλο της δημόσιας υγείας;

Διαβάστε ακόμη:

Στην ΕΕ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για το θέμα της διαθεσιμότητας

Στο ΕΚΑΒ και επίσημα οι 552 οδηγοί των νοσοκομείων

Αντώνης Μπέζας: Άμεση πρόσληψη 1.200 ατόμων ατο ΕΣΥ