ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Aτομικό δελτίο υγείας μαθητή: Τι ζητούν οι γιατροί για την εγγραφή στο σχολείο

Την τροποποίηση της Κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει την καθιέρωση του ατομικού δελτίου υγείας μαθητή για την εγγραφή των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και την α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Aτομικό δελτίο υγείας μαθητή: Τι ζητούν οι γιατροί για την εγγραφή στο σχολείο

Το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ), όπως προβλέπεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησης αυτών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε. και Δ.Ε.).

Ο ΙΣΑ σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνει ότι συνέπεια της απόφασης αυτής είναι να μην απαιτείται πλέον πιστοποιητικό υγείας από ιατρό καρδιολόγο και οφθαλμίατρο, ως δικαιολογητικό εγγραφής των μαθητών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει την αναγκαιότητα και τον σπουδαίο ρόλο της καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης μαθητών πριν την εγγραφή τους στο σχολείο, διότι κυρίως συντελεί στην διαφύλαξη της υγείας τους και την προφύλαξη τους σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, το οποίο οι γονείς ενδεχομένως να αγνοούσαν μέχρι τότε.

«Επειδή πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα που συνδέεται με την υγεία ανήλικων παιδιών, παρακαλούμε για την επανεξέταση και τροποποίηση της εν λόγω Κ.Υ.Α, στο τμήμα που αφορά την κατάργηση της καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης», καταλήγει στην επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Δείτε εδώ την απόφαση

Διαβάστε επίσης
Με το ατομικό δελτίο υγείας του παιδιού η εγγραφή στο σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ