ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο καθηγητής Γ. Υφαντόπουλος στο «τιμόνι» του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας

Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) στη θέση του κ. Άγι Τσουρού. Το ΕΣΥΔΥ γνωμοδοτεί για θέματα Δημόσιας Υγείας της χώρας, αυτεπάγγελτα ή κατόπιν ερωτήματος του υπουργού Υγείας.

Ο καθηγητής Γ. Υφαντόπουλος στο «τιμόνι» του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας

Ο καθηγητής Υφαντόπουλος όπως δήλωσε στο on Med, θα ασχοληθεί με τις επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία, θέμα που θα αποτελέσει την κυρίαρχη προτεραιότητά του. Θα επιχειρήσει επίσης μία ενδελεχή καταγραφή όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από τα άτομα με ηπατίτιδα C μέχρι τα άτομα που εργάζονται σε οίκους ανοχής. «Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα να καταφύγουμε σε επιδοματικές πολιτικές», αναφέρει χαρακτηριστικά, ωστόσο μπορούμε να αξιοποιήσουμε άλλα όπλα μας, όπως εθελοντισμός και να κινηθούμε έξυπνα με στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές για το καλό της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας.

Αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας ορίστηκε ο ενδοκρινολόγος κ. Φίλιππος Καλδρυμίδης, στη θέση του καθηγητή κ. Χρήστου Λιονή, όπως προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η θητεία του νέου συμβουλίου λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2016. Η πλήρης σύνθεσή του έχει ως εξής:

Υφαντόπουλος Ιωάννης (πρόεδρος), Καλδρυμίδης Φίλιππος (αντιπρόεδρος), με αναπληρωτή τον γιατρό κ. Θεοδωράκη Παύλο.

Τούντας Ιωάννης (αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής), με αναπληρώτρια την Ψαλτοπούλου Θεοδώρα (επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής).

Τσακρής Αθανάσιος (καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας), με αναπληρώτρια την Κουσκούνη Ευαγγελία (αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας, αντιπρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ).

Γαργαλιάνος - Κακολύρης Παναγιώτης (λοιμωξιολόγος, διευθυντής Α' Παθολογικού Τμήματος και Μονάδας Λοιμώξεων "Γεννηματάς"), με αναπληρωτή τον Λαζανά Μάριο - Κωνσταντίνο (συντονιστής διευθυντής Γ' Μονάδας Λοιμώξεων "Ερυθρού Σταυρού").

Παπαγεωργίου Χαράλαμπος (καθηγητής Ψυχιατρικής), με αναπληρωτή τον Γαρύφαλλο Γεώργιο (αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής).

Στεφανάδης Χριστόδουλος (καθηγητής Καρδιολογίας), με αναπληρωτή τον Καυκά Νικόλαο (επεμβατικός καρδιολόγος, διευθυντής ΚΑΤ).

Λάγιου Παγώνα (καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας), με αναπληρώτρια την Τζάλα Ευαγγελία (βιοστατιστικό στην Επιδημιολογία).

Συριοπούλου Βασιλική (ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής), με αναπληρωτή τον Μιχαλάκο Στέφανο (συντονιστή διευθυντή Ενδοκρινολογικού Τμήματος "Αγλαΐα Κυριακού").

Ράλλης Γεώργιος (διευθυντής Κλινικής Στοματικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΚΑΤ), με αναπληρωτή τον Ιατρού Ιωάννη (καθηγητή Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής).

Μανιαδάκης Νικόλαος (καθηγητής ΕΣΔΥ), με αναπληρώτρια την Τσάγκαρη Έλενα (διευθύνουσα σύμβουλο ΙΦΕΤ).

Σαμπατακάκης Στέφανος (υγιεινολόγος μηχανικός), με αναπληρωτή τον Καλογερόπουλο Παναγιώτη (γιατρό στη Διεύθυνση Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος του υπουργείου Υγείας).

Τριχοπούλου Αντωνία (καθηγήτρια Ιατρικής), με αναπληρώτρια την Ανδρονίκη Νάσκα (καθηγήτρια Υγιεινής – Επιδημιολογίας).

Πανταζή Ευγενία (ιατρός Εργασίας), με αναπληρωτή τον Κουρούση Χρήστο (ιατρό Εργασίας).

Αυγερινός Αντώνιος (φαρμακοποιός), με αναπληρωτή τον Ιακώβου Κρίτωνα (φαρμακοποιό).

Κουτσιλιέρης Ανάργυρος (προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους), με αναπληρώτρια την Κασσάνδρα (προϊσταμένη Διεύθυνση Προσωπικού Γενικού Χημείου του Κράτους).


Επιπλέον, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του υπουργείου Υγείας, ορίζονται τα κατωτέρω πρόσωπα:
Κύρλεση Αθηνά, με αναπληρώτρια την Ραϊδου Φιλομήλα.
Σύρρος Κωνσταντίνος, με αναπληρώτριες την Τσαλίκογλου Φωτεινή και Χατζηδήμου Σοφία.
Καραούλη Βασιλική, με αναπληρώτρια την Σταύρου Θεοδώρα.