ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης σε στελέχη υγείας: όχι άλλες οριζόντιες μειώσεις

Με τα στελέχη της δημόσιας υγείας στη Βόρειο Ελλάδα, συναντήθηκε το Σάββατο ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, ως μία πρώτη επαφή  γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

Βορίδης σε στελέχη υγείας: όχι άλλες οριζόντιες μειώσεις

Στη σύσκεψη μετείχαν οι διοικητές και υποδιοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, καθώς και οι επικεφαλής των αντίστοιχων νοσοκομειακών μονάδων που υπάγονται σ' αυτές. Εκ μέρους των στελεχών από ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη προλόγισαν τον Υπουργό ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Δημοσθένης Ανδριόπουλος, και ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Θρασύβουλος Βεντούρης.

Ο Μάκης Βορίδης, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι «εντός ενός εξαιρετικά δύσκολου και περιοριστικού περιβάλλοντος, το οποίο ασκεί υψηλότατη πίεση στα στελέχη της διοίκησης, πρέπει να διασφαλιστεί η παροχή ευρωπαϊκού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Η Υγεία αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κοινωνικό/δημόσιο αγαθό, κατά συνέπεια η δημοσιονομική πτυχή του οφείλει να ιδωθεί υπό το ανθρωπιστικό πρίσμα: η Υγεία δε διακυβεύεται».

«Στο νέο άξονα προτεραιοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν περαιτέρω οριζόντιες περικοπές, αλλά μόνο στοχευμένες εξορθολογιστικές παρεμβάσεις, ώστε να παταχθούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και μη αποτελεσματικής αξιοποίησης των χρημάτων των φορολογουμένων», επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.