ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τραγικές ελλείψεις και συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Την πρακτικά "τριτοκοσμική" κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Χαλκίδας που έχουν... την ατυχία να πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, καθώς και τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, αναδεικνύει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Ριζοσπάστης".

Τραγικές ελλείψεις και συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, το νοσοκομείο διαθέτει αυτήν τη στιγμή μόλις 200 κλίνες για να εξυπηρετήσει τον πληθυσμό των 210.000 μόνιμων κατοίκων της Χαλκίδας, η οποία κατά τα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους διακοπών βλέπει το νούμερο αυτό σχεδόν να διπλασιάζεται. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι βάσει του τελευταίου οργανισμού λειτουργίας του νοσοκομείου Χαλκίδας, προβλέπεται η ανάπτυξη 256 κλινών, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Το βασικότερο πρόβλημα, πέραν του πεπαλαιωμένου κτηρίου, είναι η υποστελέχωση όλων των τμημάτων του νοσοκομείου τόσο σε ιατρικό, όσο και σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής όπου από τις 4 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόλις οι 2 και υπάρχουν τεράστια προβλήματα στις εφημερίες. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τις εγκύους και τις επιτόκους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Συνολικά από τις 92 οργανικές θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες οι 54.

Πηγή: εφημερίδα "Ριζοσπάστης"