ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινδυνεύουν ζωές στην Ηλεία από την ελλειπή περίθαλψη: επιστολή Απ. Κατσιφάρα σε Βορίδη

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσηλευτήρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και την φτωχή νοσοκομειακή περίθαλψη και την ελλειπή ιατροφαρμακευτική φροντίδα και κάλυψη των πολιτών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Κινδυνεύουν ζωές στην Ηλεία από την ελλειπή περίθαλψη: επιστολή Απ. Κατσιφάρα σε Βορίδη

Στην επιστολή, αναφέρονται τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία, λόγω της υποστελέχωσης βασικών κλινικών με τις ελλείψεις σε γιατρούς ειδικοτήτων, αλλά και της υπολειτουργίας των αγροτικών ιατρείων και Κέντρων Υγείας στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, αναφέρει σε επιστολή του ακόμη τα εξής: «Είναι απαραίτητη και επιτακτική η επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων που έχουν προκύψει τόσο με την υποστελέχωση σημαντικών κλινικών νοσοκομείων της Ηλείας, όσο και με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ορεινά και απομακρυσμένα σημεία. Θα πρέπει να χαρακτηριστεί η Ηλεία ως "προβληματική" περιοχή, κατά τα πρότυπα της Κυπαρισσίας που είναι όμορη περιοχή, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τους γιατρούς ειδικοτήτων, αλλά και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ιδίως στα ορεινά και απομακρυσμένα σημεία με περισσότερους αγροτικούς ιατρούς, ώστε να μπορούν οι πολίτες άμεσα και δίχως καθυστερήσεις να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους».