ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας & Εργασίας τα ποσά από «μαύρο χρήμα» με τροπολογία

Ποσό ύψους 33,8 εκατ. ευρώ έχει κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας το οποίο προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας & Εργασίας τα ποσά από «μαύρο χρήμα» με τροπολογία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του n.gr, τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ορίζει ότι τα ποσά τα οποία κατατίθενται στον ειδικό αυτόν λογαριασμό αποτελούν έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και μπορούν να διατίθενται για τη χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων ή δράσεων, ιδίως εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην αρχή κάθε τριμήνου του οικονομικού έτους υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), για τη χρηματοδότηση των προαναφερομένων δράσεων ή προγραμμάτων, αναλυτικές προτάσεις με το κόστος για κάθε μια από αυτές.