ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Απόδειξη πολιτικής βούλησης για την πάταξη στο φακελάκι, η περίπτωση στον "Ευαγγελισμό"

Την άποψη ότι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να καταπολεμήσει το "χρόνιο πρόβλημα" με τα φακελάκια στον χώρο της Υγείας και απόδειξη αυτής της πολιτικής βούλησης είναι τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στην περίπτωση του γιατρού που πιάστηκε να δωροδοκείται στον "Ευαγγελισμό", διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο παρουσίας του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Βορίδης: Απόδειξη πολιτικής βούλησης για την πάταξη στο φακελάκι, η περίπτωση στον "Ευαγγελισμό"

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι κυρώσεις του νόμου απέναντι σε τέτοια περιστατικά "έχουν βαρύνει σημαντικά", οι ποινές είναι πλέον "εξοντωτικές" και κάθε γιατρός που διαπιστώνεται ότι "παίρνει φακελάκι" τίθεται άμεσα εκτός συστήματος Υγείας, σε προσωρινή Αργία και στη συνέχεια παύεται.

Πρόσθεσε, δε, ότι το νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει περισσότερο πλέον εκείνον που θα κάνει την καταγγελία για χρηματισμό γιατρού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο που δεν έχει γίνει κάποια ευρεία καμπάνια ενημέρωσης του κοινού στην Ελλάδα ενάντια στο φακελάκι, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι η δική του παρέμβαση, ως υπουργός, σε μία περίπτωση όπως αυτή του γιατρού στον "Ευαγγελισμό", έγινε για να δώσει εκτός των άλλων και το μήνυμα στον κόσμο ότι ενθαρρύνεται από το κράτος η πιο ενεργή συμβολή του κάθε ασθενούς στην καταπολέμηση του φαινομένου "φακελάκι" με την υποβολή σχετικών καταγγελιών στις αρμόδιες αρχές.

Στη συνέχεια στην εκπομπή συμμετείχε τηλεφωνικά και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, κα. Μ. Παγώνη, η οποία απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το περιστατικό στον "Ευαγγελισμό" είπε ότι η πράξη που έκανε ο γιατρός είναι "καταδικαστέα και απαράδεκτη" και πως σωστά αποπέμφθηκε.

Όταν, ωστόσο, ερωτήθηκε για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να βρεθεί ο εν λόγω γιατρός ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου στου Ιατρικού Συλλόγου, και για το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να αργήσει τόσο πολύ να γίνει αυτό ώστε ο γιατρός να έχει επιστρέψει εντωμεταξύ στο σύστημα υγείας, παραδέχτηκε ότι αυτό το ενδεχόμενο "είναι πολύ πιθανό"!

Διαβάστε επίσης:

Ο «τιμοκατάλογος» των γιατρών. Τα φακελάκια ανά επέμβαση και ανά περιοχή

Εξαιρούνται τελικά τα εμβόλια από το πλαφόν συνταγογράφησης, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε