ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επιδρομή ψύλλων στο Παν/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γέμισε ψύλλους το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ειδικά η Καρδιολογική Κλινική, η οποία "εκκενώθηκε" για απολύμανση και οι ασθενείς εταφέρθηακν σε άλλα τμήματα.

Επιδρομή ψύλλων στο Παν/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε πανικός όταν διαπιστώθηκε η παρουσία ψύλλων στην καρδιολογική Κλινική με τους νοσηλευτές να είναι τα πρώτα "θύματα" των ψύλλων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, πόσοι ασθενείς "τσιμπήθηκαν", ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν οι ψύλλοι σε ένα νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φώτης Βάββας, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, έγιναν οι απαραίτητες δειγματοληψίες και εφαρμόστηκαν όσα προβλέπονται στο σχετικό πρωτόκολλο.

Η πρώτη απολύμανση διάρκειας δύο ωρών έγινε στην Καρδιολογική Κλινική το περασμένο Σάββατο και την Τρίτη επαναλήφθηκε δωδεκάωρη απολύμανση με εκκένωση της κλινικής.

Οι ασθενείς της Καρδιολογικής μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ και σε άλλες κλινικές.
Ανάλογο προηγούμενο έχει σημειωθεί το 2011 στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό των ψύλλων είναι η μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής τους και η επιμονή τους, που τους καθιστά δύσκολους στην καταπολέμηση τους. Η δράση τους γίνεται αντιληπτή από τα ενοχλητικά και ερεθιστικά τσιμπήματα τους. Είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά νοσήματα στο σκύλο, τη γάτα αλλά και τον άνθρωπο και στο να μεταδώσουν επικίνδυνους οργανισμούς και ασθένειες.