ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κεφαλογιάννη & Βορίδης προωθούν βελτιώσεις για τον Ιατρικό Τουρισμό

Τις βελτιώσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό, οι οποίες πρόκειται να γίνουν με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), συζήτησαν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης μαζί με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κεφαλογιάννη & Βορίδης προωθούν βελτιώσεις για τον Ιατρικό Τουρισμό

Στο πλαίσιο αυτό, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων και εμπλεκομένων με τον ιατρικό τουρισμό φορέων, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των βέλτιστων προτύπων, με συνεργασία των δύο Υπουργείων και ειδικότερα την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας «Υγεία εν Δράσει».

Παράλληλα συμφωνήθηκε να διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα στην Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της προώθησης όλων των ειδικών μορφών τουρισμού ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η εκπόνηση έρευνας στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την καταγραφή των δεδομένων που θα επιτρέψουν την άντληση τεχνογνωσίας, και την ανάπτυξη συνεργειών που θα συνδράμουν στην αποτελεσματική προώθησης και προβολή του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού: η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ