ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Ευχαριστώ για τις διαμαρτυρίες, μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι

«Σημαντικό έργο πρότυπων χειρουργείων μοναδικών σε όλη την Ευρώπη» χαρακτήρισε τα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια την Τρίτη το απόγευμα αντί για τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Βορίδης: Ευχαριστώ για τις διαμαρτυρίες, μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι

Τα εγκαίνια ωστόσο πραγματοποιήθηκαν εν μέσω ενός φορτισμένου κλίματος με έντονη αστυνομική δύναμη και με κάποια μικρής έντασης επεισόδια, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων και μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ηλίας Σιώρας ο οποίος υπέστη θλάση στον αριστερό ώμο, μετά από αντιπαράθεση που σημειώθηκε με τα ΜΑΤ.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βορίδης αφού ευχαρίστησε την Εθνική Τράπεζα για την τόσο σημαντική δωρεά των 30 εκατ. ευρώ, ευχαρίστησε επίσης και τη διοίκηση του νοσοκομείου για το έργο των χειρουργείων.

Τα νέα χειρουργεία είναι προς όφελος των νοσηλευομένων, της ιατρικής, των ιατρών και όλων των εργαζομένων, ακόμη και αυτών που διαμαρτύρονται έξω σήμερα. Και αυτοί θα χαρούν αυτά τα καινούρια χειρουργεία παρά τις διαμαρτυρίες τους, τόνισε, προσθέτοντας, ότι «Να ευχαριστήσω και για τις διαμαρτυρίες τους γιατί αν και άδικες, αν και αναίτιες, αν και άνευ αντικειμένου μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι έστω και μέσα από αυτή την άδικη και άτυπη κριτική».

Στην συνέχεια, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι μέσα στην κρίση, μέσα στην ύφεση, μέσα στο δημοσιονομικό περιορισμό, μέσα στις πολλαπλές ανάγκες που πρέπει να υπηρετήσει μία πολιτική, το επίπεδο όλων των υγειονομικών δεικτών στην Ελλάδα, είναι πάνω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν παρέλειψε ακόμη, να αναφερθεί στους προηγούμενους υπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι «η δουλειά την οποία κάνουμε και συνεχίζουμε από εκεί που την άφησε ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, από εκεί που την παρέλαβε από τον Ανδρέα τον Λυκουρέντζο, από εκεί που την παρέλαβε από τον Ανδρέα το Λοβέρδο, η δουλειά που κάνουμε με τον Λεωνίδα το Γρηγοράκο, με την Κατερίνα την Παπακώστα, με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και τα στελέχη του Υπουργείου, έχει ένα και μόνο βασικό σύνθημα: Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο, δεν αφήνουμε κανέναν να πέσει χωρίς βοήθεια».

Ωστόσο επανέλαβε, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να πετάμε τα λεφτά των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων για να μην έχουν κανένα αντίκρισμα, καμία ανταποδοτικότητα παρά μόνο να καταλήγουν στις τσέπες επιτηδείων».

Αναφορικά με τις επερχόμενες προσλήψεις, ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε, ότι έχουμε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα προσλήψεων το οποίο ήδη υλοποιούμε. 400 γιατροί ήδη προσελήφθησαν, άλλοι 400 στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, 1.000 νοσηλευτές, καθώς κινείται η διαδικασία στο ΑΣΕΠ, 200 διασώστες στο ΕΚΑΒ, 900 επικουρικοί γιατροί προκηρύσσονται εντός των ημερών προκειμένου να συμπληρώσουν το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας και 1.000 οικογενειακοί γιατροί προκειμένου να αναπτύξουμε πλήρως αυτό το σύστημα.

Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και τη βαρύτητα που έχει αυτό το έργο. Σήμερα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα φτιάχνοντας τον Ευαγγελισμό των επόμενων 30 ετών. Προσωπικά για μένα η ολοκλήρωση αυτού του έργου στην ώρα τους και χωρίς προβλήματα, ήταν απόρροια της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο Πρωθυπουργός όταν μου ανέθεσε την διοίκηση του νοσοκομείου πριν από περίπου 10 μήνες. Ο οποίος πρέπει να τονίσω ότι έδειξε ιδιαίτερο και ενημερωνόταν τακτικά για τη πορεία του έργου. Βέβαια αυτό το ενδιαφέρον του δεν είναι τυχαίο, γιατί κάτι που πιθανόν πολλοί δεν το γνωρίζετε. Ο πατέρας του υπηρέτησε ως Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού επί περίπου 35 έτη. Νομίζω λοιπόν ότι είναι μία ευτυχής συγκυρία για εμάς εδώ στον Ευαγγελισμό όταν έχουμε τον Πρωθυπουργό να δείχνει τέτοιο προσωπικό ενδιαφέρον.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να αφήσουμε λίγο στην άκρη τα συνδικαλιστικά παιχνίδια και να δούμε ένα έργο το οποίο πραγματοποιείται σήμερα, στο οποίο θα μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να έχει πρόσβαση. Επίσης, ήδη έχουμε έρθει σε συνεννόηση και με τον ίδιο τον Υπουργό και με την ΥΠΕ, για να επιστρέψει κάποιο προσωπικό το οποίο έχει φύγει με διάφορες μετακινήσεις και το οποίο θα ενισχύσει τα χειρουργεία και γενικότερα θα έλεγα το Νοσοκομείο».

24

Διαβάστε ακόμη:

Με μεγάλη αστυνομική δύναμη τα εγκαίνια των χειρουργείων του Ευαγγελισμού