ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεργασία Παπακώστα με Αρεταίειο για test pap και άλλες εξετάσεις

Συνεργασία Παπακώστα με Αρεταίειο για test pap και άλλες εξετάσεις

Με τον καθηγητή Μαιευτικής –Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή της Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Γιώργο Κρεατσά, καθώς και με τη Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δημοσιογράφο Μαίρη Πίνη, συναντήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στις γυναίκες και στους νέους. Ειδικότερα, συζητήθηκε, η από κοινού δράση τους για την ενημέρωση των γυναικών και των νέων, σχετικά με την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και κατά του καρκίνου του μαστού.

Προς την κατεύθυνση αυτή, και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης (26/9), θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και με τη συνεργασία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών, την ερχόμενη Παρασκευή 26/9, στις 12.00, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Μαγγίνειο Αμφιθέατρο), ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης της υγείας των γυναικών.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Θα προηγηθεί Συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο στις 11.00 πμ.

Την ίδια ημέρα, από τις 8.00 πμ ως 13.00 μ.μ. θα γίνει δωρεάν εξέταση κατά Παπανικολάου (τεστ Παπ), καθώς και έλεγχος μαστών σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Διαβάατε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Το τεστ Παπ θα καλύπτεται για όλες τις γυναίκες μία φορά το χρόνο

BEST OF NETWORK