ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Κανένας αιφνιδιασμός στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Επίσκεψη εργασίας στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, το οποίο επιχορηγείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησε την Παρασκευή, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. 

Παπακώστα: Κανένας αιφνιδιασμός στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Κατά την επίσκεψή της, η Υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου, Δημήτρη Σακελλάρη, καθώς και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συζήτησε για τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του κέντρου, αλλά και συνεργειών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Εν συνεχεία, η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη και από την Προϊσταμένη του Α' Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, Κάτια Γιάνναρη, επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για θέματα που αφορούν την πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η Υφυπουργός επεσήμανε πως πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς η ψυχιατρική μεταρρύθμιση πατάει σε στέρεο έδαφος και δεν υφίσταται κανένας αιφνιδιασμός από πλευράς Υπουργείου. Επίσης, συζητήθηκε η ρύθμιση των εφημεριών των ψυχιατρικών τομέων των νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνσή τους και με στόχο μια εξορθολογισμένη και δίκαιη κατανομή των περιστατικών. Τέλος, η Υφυπουργός εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει και η ίδια στην επόμενη συνέλευση των εργαζομένων.

Κατόπιν, η Κατερίνα Παπακώστα πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό "Ευ Ζην", ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς του catering - Delivery, του επίπλου και του χειροποίητου χαλιού, απασχολώντας νέους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα εργαστήρια του συνεταιρισμού και να γευματίσει μαζί με τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Παπακώστα: Δράσεις για την Ελλάδα που σταδιακά γερνάει