ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έμπολα: Ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί οι λιμενικοί!

Έκκληση για ενημέρωση σχετικά με τον ιό Έμπολα κάνουν οι Λιμενικοί, με επιστολή τους στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Αθ. Αθανασόπουλο.

Έμπολα: Ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί οι λιμενικοί!

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) απευθύνει έκκληση προς την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος για ενημέρωση και προληπτικά μέτρα, με αφορμή τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Έμπολα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται – όπως αναφέρουν – στις ομάδες υψηλού κινδύνου, στο πλαίσιο του εντοπισμού και ελέγχου των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία των στελεχών του Σώματος είναι έντονη και τους «βομβαρδίζουν» με ερωτήματα, στα οποία δεν μπορούν να απαντήσουν.

«Επειδή η ελλιπής ενημέρωση ή ακόμα και η άγνοια σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, θεωρούμε απαραίτητη την αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του προσωπικού από την αρμόδια υπηρεσία του Σώματος αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού και τη λήψη όλων των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων διαφύλαξης της υγείας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους», τονίζουν στην επιστολή τους προς τον αντιναύαρχο Αθ. Αθανασόπουλο.