ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον Έμπολα

Η Ελλάδα λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά, με εμπροσθοβαρή μέτρα, γι' αυτό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον Έμπολα, τόνισε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων από τον ιό στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παπακώστα: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον Έμπολα

Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και οι αρμόδιοι φορείς εφησυχάζουν, καθώς πρόκειται για μια επιδημία που απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση.

Η κυρία Παπακώστα επισκέφθηκε επίσης σήμερα το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, όπου συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Εκεί ενημερώθηκε από την υπεύθυνη, Ελεονόρα Χατζηπασχάλη, για τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο και συναντήθηκε με ομάδα δευτεροετών φοιτητριών νοσηλευτικής.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, έδωσε τα εύσημα στην υπεύθυνη του Κέντρου για την άριστη λειτουργία του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί Κέντρο Υγείας-πρότυπο και του αξίζει η διεθνής διάκριση.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, το οποίο λειτουργεί με τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει υποβάλλει υποψηφιότητα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα αντίστοιχα βραβεία που αφορούν παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε διάστημα 11 μηνών, έχει εξυπηρετήσει πάνω από 40.000 περιστατικά.