ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς καρδιολόγο Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Χωρίς καρδιολόγο έχουν μείνει δύο νοσοκομεία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, τα οποία το σαββατοκύριακο λειτούργησαν με εθελοντή ιδιώτη καρδιολόγο, ενώ τα έκτακτα περιστατικά που δέχθηκαν παραπέμφθηκαν και τελικά εξυπηρετήθηκαν από την Πάτρα.

Χωρίς καρδιολόγο Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Οι ελλείψεις στις δομές δημόσιας υγείας έχουν επισημανθεί στο υπουργείο από την αντιπεριφερειάρχη του νομού, Χριστίνα Σακαρά, εδώ και μέρες, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των κλινικών να έχουν ζητήσει βοήθεια από τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Πληροφορούμαι ότι η καρδιολογική κλινική έχει αδειάσει μετά από απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου, δεν δέχεται περιστατικά, ο ένας καρδιολόγος που στην ουσία επιστρατεύτηκε χθες να κρατήσει μια υποτυπώδη "εφημερία", αδυνατεί να αντεπεξέλθει για βιολογικούς λόγους, ενώ παράλληλα οι γιατροί που κάλυπταν την κλινική έχουν δηλώσει αδυναμία.

Την ίδια ώρα δεν φαίνεται κάποια λύση από γιατρούς από το νοσοκομείο Μεσολογγίου για να μην κλείσει και η εκεί Καρδιολογική Κλινική. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί...».