ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκαίνια του ΕΚΑΒ Κύμης με φόντο το τραγικό δυστύχημα στην Σάμο

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η επίσημη τελετή έναρξης του τομέα ΕΚΑΒ Κύμης, στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Κύμης. 

Εγκαίνια του ΕΚΑΒ Κύμης με φόντο το τραγικό δυστύχημα στην Σάμο

Σημειώνεται ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου τομέα έγινε μέσω δωρεών του ΓΝ-ΚΥ Κύμης, φορέων και πολιτών, χωρίς οικονομικό κόστος για το ΕΚΑΒ.

Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οργανωτικού σχεδίου του Οργανισμού για την ενίσχυση των Δομών Υγείας σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας -βάσει τοπογραφικών παραμέτρων και άλλων αναγκών- και στοχεύει στην πληρέστερη παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας στους κατοίκους όλων των όμορων περιοχών της Κύμης.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί, ότι τα εγκαίνια ττου τομέα ΕΚΑΒ Κύμης, έγιναν με φόντο την πικρή γεύση που άφησε το περιστατικό του δυστυχήματος του 34χρονου, στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου Σάμου την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. Το Ε.Κ.Α.Β. ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο της Σάμου για το περιστατικό στις 18:03- όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο για να παραλάβει περιστατικό αεροδιακομιδής από τη Μυτιλήνη.

Στις 18:05 ενημερώθηκε σχετικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, ο οποίος και επικοινώνησε άμεσα στις 18:06 με τον Διοικητή της Ταξιαρχίας, ζητώντας την συνδρομή του στρατιωτικού ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας, αφού παρέλαβε 2 γιατρούς από το Νοσοκομείο της Σάμου, ξεκίνησε (στις 18:40) για την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, που απέχει περίπου 24 χιλιόμετρα, ενώ επέστρεψε στο νοσοκομείο της Σάμου στις 19:45.