ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Προτεραιότητα του Υπουργείου η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, παρευρέθηκε και μίλησε στην τριήμερη Πανελλήνια Συνάντηση Δικτύωσης και Συνεργασίας που διοργάνωσε η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ), με την υποστήριξη του Mental Health Europe και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φορέων Ψυχικής Υγείας "Ασκληπιός", με θέμα: "Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην περίοδο της κρίσης: Από το αδιανόητο στο αυτονόητο".

Παπακώστα: Προτεραιότητα του Υπουργείου η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Κατά την ομιλία της, η κα Παπακώστα τόνισε πως η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων, επισημαίνοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διαφύλαξή τους και η αποστιγματοποίηση των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Επισήμανε, δε, ότι προς την κατεύθυνση αυτή, με το νόμο 4272/2014 εντάσσονται για πρώτη φορά στην Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, εκπρόσωποι ή συγγενείς των ψυχικά πασχόντων.

Τέλος, η Υφυπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.), ως "εργαλεία" της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, για τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των ψυχικά πασχόντων.