ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Γρηγοράκου με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», κ Νίκο Δέδε καθώς και με τον Διευθυντή του Συλλόγου κ. Γιάννο Λιβανό, συναντήθηκε την τετάρτη ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.  Στη συνάντηση, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της κατάργησης της Υγειονομικής Διάταξης 39α, που αφορά στις ρυθμίσεις σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων και διερευνήθηκε η πρόθεση του υπουργείου προς την απομάκρυνση της συγκεκριμένης διάταξης.

Συνάντηση Γρηγοράκου με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»

Επίσης, επικαιροποιήθηκε το ενδιαφέρον σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία ξεχωριστού κωδικού για τις δαπάνες των αντιρετροϊκών φαρμάκων, μετά και από τις επαφές με το Γενικό Λογιστήριο και το Υπουργείο Οικονομικών.

Διερευνήθηκε ακόμη η δυνατότητα καθώς και η πρόθεση δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου για τη δημιουργία αντίστοιχων δομών και δήλωσε μάλιστα, ότι σχετική διάταξη έχει συμπεριληφθεί και στο νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα αναβάθμισης της μονάδας ειδικών λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Βελτίωση κτιριακών υποδομών και στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν πάγια αιτήματα, τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε να δει με κατανόηση.