ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συναντήσεις Παπακώστα για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες

Ανταλλαγή απόψεων για θέματα εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών με ειδικές ικανότητες είχαν σήμερα η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», Μαρίζα Οικονόμου, η Προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Ελένη Πλευρίτη, η παιδοψυχίατρος, Δ/ντρια του ΕΣΥ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η βραβευμένη για τη δράση της στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, Μαρίνα Ασπραδάκη Μπλερ και η αμερικανίδα ειδική εκπαιδευτικός στην ένταξη των ατόμων με ειδικές ικανότητες στην κοινωνία και μέλος του ιδρύματος "Agape Foundation", Beth Lewter.

Συναντήσεις Παπακώστα για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η αποστολή αντιπροσωπείας Ελλήνων επαγγελματιών υγείας, όπως επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α. σε δημόσια σχολεία της πολιτείας της Βιρτζίνια, ώστε να δουν από κοντά τον τρόπο, με τον οποίο παρέχονται οι εν λόγω υπηρεσίες εκεί, καθώς και το πώς επιτυγχάνεται η άριστη επανένταξή τους στην κοινωνία και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές.

Το νοσοκομείο Παίδων έχει ήδη αποδεχθεί πρόταση συνεργασίας με το ίδρυμα "Agape Foundation" για τη βοήθεια και στήριξη ελληνικών οικογενειών που τα παιδιά τους χρήζουν θεραπεία στην Αμερική.

Η Μαρίνα Ασπραδάκη Μπλερ εργάζεται για πολλά χρόνια ως εθελόντρια για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Το 2013 βραβεύτηκε από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Loudoun County για την Ειδική Αγωγή.

Η Beth Lewter είναι εκπαιδευτικός στα δημόσια σχολεία Loudoun County, στην Βιρτζίνια και ειδικεύεται στην ομαλή μετάβαση των παιδιών με ειδικές ικανότητες από το σχολείο "στον πραγματικό κόσμο". Μετρά περισσότερα από δεκαοχτώ χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εκπαίδευσης.