ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βενιζέλειο: Σε οριακό σημείο οι εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής

Τους τελευταίους μήνες η Β Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου λόγω συνταξιοδοτήσεων είναι σοβαρά υποστελεχωμένη σε ειδικευμένους ιατρούς.

Βενιζέλειο: Σε οριακό σημείο οι εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών νομού Ηρακλείου, είναι γνωστές οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια, οι οποίες συνεχώς επιδεινώνονται.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως τα κενά που έχουν δημιουργηθεί είναι τόσο μεγάλα, που αδυνατούν κάποια τμήματα να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν.

Παρά τις επίμονες εκκλήσεις των ιατρών, εδώ και ένα χρόνο, προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ για έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν έχει γίνει καμιά μέριμνα εκτός από αμέτρητες υποσχέσεις.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το μήνα να μένουν μόνο δύο ειδικευμένοι ιατροί από τους επτά που ήταν μέχρι πριν ενάμιση χρόνο.

Με τις συνθήκες αυτές είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί ο φόρτος των εφημεριών, των εξωτερικών ιατρείων (προγραμματισμένων ραντεβού) και παράλληλα η φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών.

Ο κίνδυνος πλέον το Βενιζέλειο να μην μπορεί να εφημερεύσει για παθολογικά περιστατικά ή ακόμα και να κλείσει η Παθολογική Κλινική είναι κάτι περισσότερο από ορατός, προειδοποιούν οι γιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ