ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΕΚΑΒ προσπαθεί να... μπαλώσει τα τραγικά περιστατικά στην Σάμο

Να ...μπαλώσει αυτά που δεν μπορούν να μπαλωθούν με τίποτα, αφού χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές, επιχειρεί το ΕΚΑΒ με ανακοίνωσή του, αναφορικά με τα δύο τραγικά περιστατικά του περασμένου Σαββάτου στην Σάμο.

Το ΕΚΑΒ προσπαθεί να... μπαλώσει τα τραγικά περιστατικά στην Σάμο

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

"Στις 24 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:25 το Ε.Κ.Α.Β. δέχθηκε κλήση σχετικά με καρδιολογικό περιστατικό από το Ξενοδοχείο Στράτος, στο Πυθαγόρειο, και άμεσα το ασθενοφόρο βάρδιας ξεκίνησε για να μεταβεί στο σημείο.
Εν τω μεταξύ στις 17:36 πραγματοποιήθηκε άλλη κλήση στο Ε.Κ.Α.Β., για σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό 51χρονης γυναίκας στα φανάρια προς το Αεροδρόμιο του Πυθαγορείου.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που βρισκόταν καθοδόν για το πρώτο περιστατικό, ως όφειλε, έδωσε προτεραιότητα στην κάλυψη του τροχαίου και για αυτό κατευθύνθηκε προς το σημείο αυτού του συμβάντος. Το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στο σημείο του τροχαίου στις 17:47 και αφού παρέλαβε μία σοβαρά τραυματισμένη 51χρονη γυναίκα τη διεκόμισε (στις 18:10) στο Γ.Ν. Σάμου.
Με την ολοκλήρωση της διακομιδής της τραυματισμένης 51χρονης γυναίκας, το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. ξεκίνησε πλέον για να μεταβεί στο πρώτο περιστατικό (καρδιολογικό) στο Πυθαγόρειο. Το ασθενοφόρο αφίχθη στο Ξενοδοχείο Στράτος στο Πυθαγόρειο, στις 18:40 και αφού παρέλαβε έναν 80χρονο άνδρα με συμπτώματα καρδιολογικού περιστατικού τον διεκόμισε στο Γ.Ν Σάμου στις 19:05, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του"...

Να θυμίσουμε πως το ΕΚΑΒ εδώ και μερικές εβδομάδες είναι ακέφαλο, καθώς τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρός του έχουν παραιτηθεί, θέλοντας να δοκιμάσουν την τύχη τους στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εάν λάβει δε υπόψιν του κάποιος και το γεγονός της διάλυσης της Βουλής με αφορμή τις πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα για την δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμη:

Η τρίτη τραγωδία της Σάμου, το ακέφαλο ΕΚΑΒ, η ανικανότητα του συστήματος & οι εκλογές