ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Στην τελική ευθεία η υπογραφή των νέων συμβάσεων με τα Κέντρα Πρόληψης

Η υπογραφή των νέων συμβάσεων με τα Κέντρα Πρόληψης και το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων σε αυτά, ζητήματα που εκκρεμούσαν επί δύο χρόνια, συζήτησε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Γεώργιου Μαριδάκη.

Παπακώστα: Στην τελική ευθεία η υπογραφή των νέων συμβάσεων με τα Κέντρα Πρόληψης

Ειδικότερα, η Υφυπουργός Υγείας, πραγματοποίησε την Δευτέρα, συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, με τον αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Γεώργιο Μαριδάκη, προκειμένου να συζητήσουν για τα τρέχοντα θέματα του Οργανισμού και για ειδικότερα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκαν η υπογραφή των νέων συμβάσεων με τα Κέντρα Πρόληψης και το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων σε αυτά, με βάση το άρθρο 63 του ν. 4316/2014 που ρυθμίζει τα συγκεκριμένα ζητήματα που εκκρεμούσαν, σχεδόν, επί διετία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με πρωτοβουλία της Υφυπουργού, συστήθηκε πριν λίγους μήνες, ομάδα εργασίας που αποτελείτο από συμβούλους του Υπουργείου Υγείας, του ΟΚΑΝΑ και τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, προϊόν της οποίας είναι το κείμενο της εν λόγω διάταξης του νόμου 4316.

Διαβάστε ακόμη:

Οι φιλόδοξοι στόχοι του ΟΚΑΝΑ και η επόμενη ημέρα των χρηστών...

Επιχείρηση Χιονοστιβάδα - ΟΚΑΝΑ: Το μήνυμα της πρόληψης μπορεί να μεταδοθεί από φίλο σε φίλο