ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέο σύστημα ραντεβού στα νοσοκομεία της Χίου

Σε ισχύ ετέθη από την Τετάρτη το νέο σύστημα των ραντεβού για την πραγματοποίηση των μικροβιολογικών εξετάσεων στο Νοσοκομείο Χίου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τρέχει και η παλαιά λίστα με τα ραντεβού, που εκτείνονται έως τον Φεβρουάριο του 2016.

Νέο σύστημα ραντεβού στα νοσοκομεία της Χίου

΄Ετσι, στο Νοσοκομείο για ραντεβού θα προσέρχονται από την Τετάρτη μόνο όσοι έχουν εφοδιασθεί με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό του γιατρού τους, θα κλείνουν ημερομηνία εντός του χρόνου ισχύος του παραπεμπτικού (28 ημέρες) και θα επανέρχονται για τις εξετάσεις την ημέρα που θα τους ορίζεται, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα astraparis.gr.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Επιτροπάκης, με τον οποίο επικοινώνησαν οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το νέο σύστημα θα προχωρήσει ομαλά και ζητά από τους ασθενείς και τους πολίτες υπομονή για να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση.

Βεβαίως, η χρονική συγκυρία για την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος είναι ευνοϊκή, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει τις πρώτες ημέρες– μετά τις γιορτές – ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν με σχετικά μεγαλύτερη άνεση οι όποιες διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες.

Σε ό,τι αφορά τα ραντεβού που έχουν κλειστεί τηλεφωνικώς από το προηγούμενο διάστημα και τα οποία όπως προαναφέραμε εκτείνονται έως το επόμενο έτος, θα εκτελούνται κανονικά, ενώ θετικά θα συμβάλλει και το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν ήδη στην πράξη ακυρωθεί.

«Γκρίζο σημείο» θεωρείται η δυνατότητα των υπηρεσιών του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί γρήγορα στα εισερχόμενα περιστατικά (νέα ραντεβού) – και εδώ ακριβώς είναι το κρίσιμο σημείο – ή θα αρχίσουν πάλι να στοκάρονται ραντεβού.

Ο κ. Επιτροπάκης, κατά την παρουσίαση του νέου τρόπου των ραντεβού, είχε τονίσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, έχει γίνει η παραγγελία των αναγκαίων ποσοτήτων αντιδραστηρίων, έχει γίνει πρόσληψη μιας παρασκευάστριας και έχει γίνει ανασύνταξη του προγράμματος, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη:

Καταρρέουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια της Κρήτης από τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Δείτε πώς κατάντησαν την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών το 2014 - Ένας λεπτομερής απολογισμός

Έτσι θα ανασάνουμε το 2015: Οι ευχές του υγειονομικού και φαρμακευτικού κλάδου για το νέο έτος