ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σταθμός Μητρικού Θηλασμού & Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση στα Δημοτικά Ιατρεία της Καλλιθέας

Επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας, πραγματοποίησε την Τετάρτη, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Σταθμός Μητρικού Θηλασμού & Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση στα Δημοτικά Ιατρεία της Καλλιθέας

Την Υφυπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος για θέματα υγείας του Δήμου, Άννα Πάσχου και η Προϊσταμένη του Τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα.

Κατά τη συνάντηση, διερευνήθηκε η δυνατότητα της δημιουργίας ενός Σταθμού Μητρικού Θηλασμού στα Πολυϊατρεία της Καλλιθέας, σύμφωνα με τον νόμο 4316/14 που αφορά στην προαγωγή και την ανάπτυξη του μητρικού θηλασμού και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με εισήγηση της Υφυπουργού.

Η Υφυπουργός συζήτησε επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί στα δημοτικά ιατρεία η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, κατόπιν δεσμευτικών ρυθμίσεων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που θα ανακούφιζε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού του Δήμου.

Η Κατερίνα Παπακώστα ξεναγήθηκε στους χώρους των πολυϊατρείων, συζήτησε με το προσωπικό και το κοινό που βρισκόταν στο κτίριο και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Διαβάστε ακόμη:

Νομοσχέδιο Παπακώστα για τον Μητρικό Θηλασμό - ψηλά στην ατζέντα της κοινωνίας & της οικονομίας

Παπακώστα για Παρατηρητήριο Άνοιας και την πολιτική επικαιρότητα