ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση ΕΚΑΒ & ΓΕΑ για τις αεροδιακομιδές

Θέματα σχετικά με την βελτιστοποίηση της διυπηρεσιακής συνεργασίας όσο και τη διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων για τις αεροδιακομιδές ασθενών, συζήτησαν την Τρίτη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά.

Συνάντηση ΕΚΑΒ & ΓΕΑ για τις αεροδιακομιδές

Σε σχετική του ανακοίνωση του ΕΚΑΒ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ με τον αρχηγό ΓΕΑ έχοντας ως βασικό γνώμονα την μέγιστη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας και αποσκοπώντας στην πλήρη κάλυψη των αιτημάτων Αεροδιακομιδών των Περιφερειακών Υγειονομικών Σχηματισμών, συζήτησαν τις πιθανότητες τόσο της δημιουργίας έκτακτων αεροπορικών βάσεων για την διεκπεραίωση των αεροδιακομιδών (ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αύξηση της επισκεψιμότητας σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος) όσο και την υπάρχουσα πρόταση για τη σύνθεση μιας μονάδας Διαχείρισης Πτητικών Μέσων του Δημοσίου για αποστολές κοινής ωφέλειας».

Διαβάστε ακόμη:

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ