ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βιβλιάριο ΙΚΑ ανέργων: Πώς γίνεται η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας

Στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται οι μακροχρόνια άνεργοι προκειμένου να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους.

Βιβλιάριο ΙΚΑ ανέργων: Πώς γίνεται η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), σύμφωνα με την οποία οι μακροχρόνια άνεργοι δεν μπορούν να ανανεώσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα ηλεκτρονικά, όπως οι άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι για όλες τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, η πιστοποίηση της λεγόμενης ασφαλιστικής ικανότητας, η οποία τους κατοχυρώνει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το 2015 έχει συντελεστεί ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.

Όσοι υπάγεστε στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (συμπεριλαμβάνονται και οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ) μπορείτε να ελέγξετε εάν έχει ανανεωθεί η ασφαλιστική σας ικανότητα για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016 πατώντας εδώ.

Η απογραφή των έμμεσων μελών για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να διενεργείται μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.ika.gr χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη επίσκεψη στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα και τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους ασφαλισμένους να αξιοποιούν αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες, προκειμένου να μην υφίστανται την ταλαιπωρία αναμονής σε πολυάνθρωπες ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αδυναμία άμεσης εξυπηρέτησής τους, μια αδυναμία όμως που οφείλεται στη δραματική μείωση του προσωπικού του Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια», καταλήγει η Διοίκηση του ΙΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΙΚΑ: Δείτε online αν έχει ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας σας

Πότε το ΙΚΑ θα πληρώνει τα ποσά που δικαιολογεί για παροχές υγείας (πίνακας με ημερομηνίες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ