ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

SOS από τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό, ζητούν να λειτουργήσουν όλα τα χειρουργεία

Μόνο τα 10 από τα 15 χειρουργεία φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν τελικά στον Ευαγγελισμό με το υπάρχον εξαιρετικά λιγοστό προσωπικό, όπως αναφέρουν γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

SOS από τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό, ζητούν να λειτουργήσουν όλα τα χειρουργεία

Το ζήτημα με τα χειρουργεία διαγράφεται δύσκολο και αποδεικνύεται γρίφος τελικά, ενώ γιατροί και εργαζόμενοι, ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να λειτουργήσουν πλήρως και με ασφάλεια όλα τα χειρουργεία και να σταματήσει το βάσανο των υγειονομικών που δουλεύουν νύχτα – μέρα χωρίς ρεπό και άδειες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν η ΕΣΑΚ και ΔΗΠΑΚ γιατρών του Ευαγγελισμού, «Απ'το καλοκαίρι, έχουν κατασκευαστεί και εξοπλιστεί τα νέα χειρουργεία όπου στην πρώτη φάση μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως 15 υπερσύγχρονες αίθουσες με προϋπόθεση - σύμφωνα με πρόταση της επιτροπής χειρουργείου – την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 56 μόνιμων νοσηλευτών.

Όμως, επτά μήνες μετά την παράδοσή τους (αρχές Απρίλη), φαίνεται πως θα λειτουργήσουν μόνο τα 10 χειρουργεία με το ΥΠΑΡΧΟΝ ΛΙΓΟΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: αυτή τη στιγμή λειτουργούν οι 12 παλαιές χειρουργικές αίθουσες με έλλειψη δεκάδων μόνιμων νοσηλευτών και γιατρών και υπερεντατικοποίηση της εργασίας των υπηρετούντων (είναι άγνωστο τι σημαίνει πενθήμερο για τη πλειοψηφία νοσηλευτών και γιατρών).

Ακόμη και οι 23 νοσηλευτές (αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες) για τους οποίους είχε δοθεί υπόσχεση από τον περασμένο Σεπτέμβριο (που έγινε η φιέστα των εγκαινίων με την ...αισθητή παρουσία των ΜΑΤ), δεν έχουν επιστρέψει στον Ευαγγελισμό».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τονίζουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, «οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις της επιτροπής χειρουργείου, του σωματείου εργαζομένων (ΣΕΝΕ) και της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως και με ασφάλεια όλα τα χειρουργεία που είναι φτιαγμένα από τον ιδρώτα του λαού για να παρέχεται δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις ανάγκες και να σταματήσει το βάσανο των υγειονομικών που δουλεύουν νύχτα – μέρα χωρίς ρεπό και άδειες.

Οποιαδήποτε δυσλειτουργία, μείωση χειρουργικών τραπεζιών και μηδενική πρόσληψη προσωπικού θα απαντηθεί δυναμικά από το ταξικό κίνημα των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».