ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στον Α. Ξανθό οι κάτοικοι του νομού Σάμου για την υποστελέχωση των δομών Υγείας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού Σάμου, εξαιτίας της υποστελέχωσης των δομών υγείας των τριών νησιών, παρουσιάστηκαν από τον βουλευτή Σάμου (ΣΥΡΙΖΑ) Δημήτρη Σεβαστάκη, αλλά και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Ξανθό.

Στον Α. Ξανθό οι κάτοικοι του νομού Σάμου για την υποστελέχωση των δομών Υγείας

Η υπερεπείγουσα ανάγκη για την πλήρη λειτουργία και στελέχωση του δεύτερου ασθενοφόρου για τη Σάμο και την Ικαρία, η ανάγκη για λειτουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Ικαρίας, η πλήρης λειτουργία της Μ.Ε.Θ. (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) στο νοσοκομείο της Σάμου, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, η εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στα νησιά του νομού, η οργάνωση πολυδύναμων ιατρείων, οι κατεπείγουσες ανάγκες για την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό-διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, το θέμα των αγροτικών γιατρών σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, οι παροχές ΕΟΠΠΥ κ.λπ. ήταν μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν προς διαβούλευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός, από την πλευρά του, εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου για την «ενδυνάμωση και τον επανασχεδιασμό του δημόσιου συστήματος υγείας στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο ετοιμάζει εντατικά το υπουργείο», δεσμεύθηκε για τη δίκαιη κατανομή των προσλήψεων στις δομές υγείας της χώρας, ενώ δήλωσε, ότι στις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα, ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά κάθε ανθρώπινος και υλικός πόρος που διαθέτει το σύστημα δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ