ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Η υγεία και η περίθαλψη χρειάζονται 2,7 δισ ευρώ ως όριο ασφαλείας

Σε θετική κατεύθυνση κινούνται οι εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Πέμπτη 2 Απριλίου στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, προσθέτοντας, ότι «προσβλέπουμε όλοι ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται, προκειμένου η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, να αναταχθεί». 

ΠΙΣ: Η υγεία και η περίθαλψη χρειάζονται 2,7 δισ ευρώ ως όριο ασφαλείας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος όμως, οφείλει να επισημάνει ότι οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία είναι 4,3 % του ΑΕΠ, τη στιγμή που τα ελάχιστα όρια ασφαλείας για κάθε σύστημα Υγείας είναι 6% κι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 6,9% του ΑΕΠ. Για να φτάσουμε λοιπόν το όριο ασφαλείας χρειάζεται 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να αποδοθούν στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Πιστεύουμε ότι τα μηνύματα που έδωσε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του παρουσία στο Υπουργείο Υγείας, θα δώσουν τη δυνατότητα υλοποίησης αποφάσεων, οι οποίες θα αναμορφώσουν τη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με ψυχραιμία αλλά και συνεχή αγώνα, θα προσπαθήσει ώστε η Υγεία και η Περίθαλψη στη χώρα μας να στηρίζονται σε κανόνες ασφάλειας και ποιότητας και η ευπρεπής ιατρική λειτουργία να είναι κανόνας απαραβίαστος για κάθε ιατρικό λειτουργό, αλλά και αποφάσεων της Πολιτείας, προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη:

Θ. Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί λύση στην ανάπτυξη - Σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα

Το αντιμνημονιακό μήνυμα Τσίπρα προς όλη την κοινωνία μέσα από την επίσκεψη στο υπ. Υγείας