ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση του συστήματος υγείας

«Το σύστημα υγείας θα ενισχυθεί με στόχο οι μεγάλες πληγές του να καλυφθούν μέσα από έναν λεπτομερή και ουσιαστικό σχεδιασμό, λεπτομέρειες του οποίου ενδέχεται να ανακοινωθούν και εντός του μήνα», διεμήνυσαν κατά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, τη Δευτέρα (13/4), τόσο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά πως αυτό αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Κουρουμπλής: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση του συστήματος υγείας

Οι δύο άνδρες επισκέφτηκαν τους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκαν από τη διοίκηση και τους γιατρούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το πώς αυτά μεταφέρονται ως επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ τοποθετήθηκαν σε πρώτο επίπεδο για λύσεις οι οποίες μπορούν να δώσουν μία νέα πνοή και αισιοδοξία στην ιατρική, νοσηλευτική κοινότητα του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Ξανθός πρωτοστάτησε στους αγώνες για να διορθωθούν και να επιλυθούν τα προβλήματα στο δημόσιο νοσοκομείο στο Ρέθυμνο, το οποίο, ως ιατρός του ΕΣΥ υπηρέτησε από πολλές θέσεις.

Ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που επιζητούν λύση είναι η κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που σε συνάρτηση με τις τραγικές, όπως επισημάνθηκε, ελλείψεις σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και προσωπικό διασωστών, δημιουργούν μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης, ενώ από πλευράς του κ. Κουρουμπλή έγινε εκ νέου λόγος για πρόσληψη 1.500 επικουρικών γιατρών και εργαζόμενων στην Υγεία και σε δεύτερο χρόνο -σύμφωνα και με την μέριμνα που υπάρχει- ακόμα 4.500, με στόχο τη διαφύλαξη μιας πιο ομαλής λειτουργίας τω νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Στους στόχους του υπουργείου είναι η στελέχωση του ΕΚΑΒ με νέες προσλήψεις, όπως επίσης και η προμήθεια πάνω από 160 ασθενοφόρων.

Στην επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και η αντιπεριφεριάρχης Μαρία Λιονή.

Πηγή: newsbomb.gr