ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μετανάστες: Στα Κέντρα υποδοχής τους σε Ρόδο,Τήλο και Κω η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τις τοπικές Μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες Πρώτης υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας παρατύπως νεοεισερχόμενων ατόμων, θα επισκεφθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ρόδο, Τήλο και Κω, οι επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μετανάστες: Στα Κέντρα υποδοχής τους σε Ρόδο,Τήλο και Κω η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ομότιμος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ιατρός κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο Ιατρός του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Γεώργιος Ρηγάκος, πρόκειται να μεταβούν τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις νήσους Ρόδο και Τήλο και την Τρίτη 21 Απριλίου στη νήσο Κω, προκειμένου να επισκεφθούν τις τοπικές Μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες Πρώτης υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας παρατύπως νεοεισερχόμενων ατόμων.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στο πλαίσιο της υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και προκειμένου να αντιμετωπισθεί υγειονομικά η εντόνως αυξημένη εισροή ατόμων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα στις πύλες εισόδου της χώρας (Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Έβρος, Κρήτη) και έχοντας ως σκοπό τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων προχωράει στις παραπάνω δράσεις. Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα, ενεργοποιεί κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να δράσουν ανάλογα όσον αφορά στους μετανάστες και στις ανάγκες υγιεινής τους.

Διαβάστε ακόμη:

Αθ. Γιαννόπουλος: Όλο το βάρος των μεταναστών στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Επίσκεψη στην Αμυγδαλέζα σήμερα

Μετανάστες: Προσχέδιο για την θωράκιση της δημόσιας υγείας, με την υπογραφή του ΚΕΕΛΠΝΟ