ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόεδρος της ΠΑΣΟΝΟΠ: «Η λιτότητα πληγώνει τους ασθενείς στη χώρα μου»

Παρέμβαση στις εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου της Καναδικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας Canadian Federation of Nurses Unions (CFNU) πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) κος Μάριος Πάντζαλης, ως επίσημος προσκεκλημένος.

Πρόεδρος της ΠΑΣΟΝΟΠ: «Η λιτότητα πληγώνει τους ασθενείς στη χώρα μου»

Στην ομιλία του ο κος Πάντζαλης επεσήμανε τις επιπτώσεις που επέφερε η οικονομική κρίση και οι ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ γενικότερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστελέχωση των Ελληνικών Νοσοκομείων και στην περιοριστική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα των προσλήψεων, αλλά και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού σε ευθεία συνάρτηση με το επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Τέλος, ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους συνέδρους, η αναφορά του κου Πάντζαλη στην απουσία των Ελλήνων Νοσηλευτών από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατηγικού σχεδιασμού Πολιτικών Υγείας.