ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Θα λειτουργήσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης - στην τελική ευθεία το χρονοδιάγραμμα

Τη βούληση της Κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, εξέφρασε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς του νησιού, τονίζοντας πως το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού θα πρέπει να λάβει σάρκα και οστά.

Κουρουμπλής: Θα λειτουργήσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης - στην τελική ευθεία το χρονοδιάγραμμα

Οι φορείς επεσήμαναν την ανάγκη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης προκειμένου ο θηραϊκός λαός να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επαρκούς στελέχωσής του.

Ο υπουργός Υγείας επίσης, ανέφερε ότι σε 15 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να οριστούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο για τη σύσταση του οργανισμού όσο και για τη διαδικασία στελέχωσής του, με απώτερο σκοπό τη συντομότερη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στη σύσκεψη, παρουσία του Αν. Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλός της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου αντίστοιχα.

Να σημειώσουμε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καίτοι σύγχρονο και σχεδόν πλήρως εξοπλισμένο -σημειωτέον κόστισε περί τα 14 εκατ. ευρώ- παραμένει ερμητικά κλειστό, ζημιώνοντας τόσο τη Δημόσια Υγεία και την οικονομία όσο και τους ίδιους του πολίτες. Επιπλέον, σε περίπτωση που καθυστερήσει λίγο ακόμη η λειτουργία του, τότε, θα είναι πραγματικά τραγικό για όλους, καθώς ο σύγχρονος εξοπλισμός θα είναι σχεδόν άχρηστος και ένα αληθινό αλλά κυρίως αναγκαίο «κόσμημα» δεν θα έχει πλέον καμία αξία.

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Εντός του καλοκαιριού πιθανόν η λειτουργία του - προσωπικό στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνις «αρνείται» να στελεχώσει το νοσοκομείο Σαντορίνης

Τρία χρόνια παραμένει κλειστό το νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Σίριαλ η λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας