ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

SOS από τα εργαστήρια εξαιτίας της μειωμένης ρευστότητας και των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

SOS εκπέμπουν οι εργαστηριακοί γιατροί εξαιτίας των οφειλών του ΕΟΠΥΥ αλλά και της μειωμένης ρευστότητας συνεπεία των capital controls, όπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών (ΙΣΠ). 

SOS από τα εργαστήρια εξαιτίας της μειωμένης ρευστότητας και των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Ο ΙΣΠ ζητά την άμεση πληρωμή των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Το κλείσιμο των τράπεζων έχει φέρει σε οριακή ρευστότητα τους συμβεβλημένων γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς γιατρούς , που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Πρόεδρος του ΙΣΠ της κυρία Άννα Μαστοράκου «οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την τραπεζική αργία, πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων.»

Η κυρία Μαστοράκου τονίζει στον Υπουργό Υγείας ότι «οφείλετε να αποτρέψετε τον οικονομικό στραγγαλισμό των παρόχων υπηρεσιών υγείας, δρομολογώντας άμεσα την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας».

Διαβάστε ακόμη:

Ο σημαντικός ρόλος της Ειδικής Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την Δημόσια Υγεία