ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ μαζί με την ΑΔΕΔΥ σε αντιμνημονιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Να συμμετάσχουν την Πέμπτη το απόγευμα στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, καλεί τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η ΠΟΕΔΗΝ μαζί με την ΑΔΕΔΥ σε αντιμνημονιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει : «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή παραμονές Δεκαπενταύγουστου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα τα έλεγαν πριν τις εκλογές) το 3ο Μνημόνιο. Επιβεβαίωσαν την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στην τροϊκα επ' αόριστον.

Από την κατάργηση των Μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζονται ότι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν.

Καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα.
Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών.

Καλούμε τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους μαζί με τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13 Αυγούστου 8:00μ.μ. στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Επώδυνα για όλους, τα μέτρα για την υγεία - Έτοιμοι να συγκρουστούμε με παλαιοκομματικές αντιλήψεις

ΠΑΣΟΝΟΠ: Καθολική απουσία της ΠΦΥ εδώ και 33 χρόνια - Διαχείριση με επικοινωνιακά μέσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ