ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Νίκος Παπαευσταθίου, νέος διοικητής στο ΕΚΕΠΥ

Ο κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΚΑΒ, αναλαμβάνει το τιμόνι του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Ο Νίκος Παπαευσταθίου, νέος διοικητής στο ΕΚΕΠΥ

Ο κ. Παπαευσταθίου παραλαμβάνει την σκυτάλη του Κέντρου από τον κ. Πάνο Ευσταθίου. Το επόμενο βήμα τώρα, είναι όπως έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η συνέννωση των δύο κορυφαίων Οργανισμών Υγείας ΕΚΕΠΥ και ΕΚΑΒ, η συνεργασία των οποίων θα είναι αγαστή, όπως τονίζει στο onMed ο κ. Παπαευσταθίου.

Ο κ. Παπαευσταθίου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα, στο τμήμα Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1995 και το το 2000 έκανα μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. στη Γεωπληροφορική – G.I.S. του Ε.Μ.Π.

Έχει διατελέσει συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο εδαφολογίας όπως και του τμήματος Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, (1994 – 2000), συνεργάτης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το 2004 διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Υγείας και εκπρόσωπος του υπουργείου σε διυπουργικές ομάδες και επιτροπές (2004 – 2010). Το 2004 ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο ΕΚΑΒ και από το 2006 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του ιδίου φορέα. Από το 2010 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εργοστασίων φωτοβολταϊκών στον όμιλο εταιρειών Solar Cells Hellas.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Παπαευσταθίου - πριν την εκ νέου ανάληψη της προεδρίας του ΕΚΑΒ τον Ιανουάριο του 2015- ήταν τα τελευταία χρόνια επικεφαλής του Κέντρου Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» θυγατρικής του ομίλου ΙΑΣΩ. Θεωρείται δε, από τα πιο πετυχημένα στελέχη που πέρασαν από το ΕΚΑΒ, καθώς διαχειρίσθηκε εξαιρετικά δύσκολες υποθέσεις την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Κέντρου, όπως την τραγωδία του αεροσκάφους Helios και το ναυάγιο Sea Diamond.

Διαβάστε ακόμη:

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ

Νέος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ στέλεχος του Οργανισμού, ΤE Μηχανολόγος Μηχανικός

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ