ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Επίθεση στον Κουρουμπλή για προεκλογικές μετατάξεις νοσηλευτών

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Επίθεση στον Κουρουμπλή για προεκλογικές μετατάξεις νοσηλευτών

Επίθεση στον πρώην υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία στο ΕΣΥ για σειρά μετατάξεων σε νοσηλευτικό και υγειονιομικό προσωπικό που πραγματοποίησε, με φόντο τις εξαγγελθείσες εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη.

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, «τη στιγμή που ο κ. Κουρουμπλής έκρυψε κάτω απ' το χαλί της καθημερινότητας το ...χάλι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αρνούμενος πεισματικά να ασχοληθεί με τα χρονίζοντα και επιτακτικά προβλήματα των απλήρωτων, κουρασμένων και απαξιωμένων εργαζομένων των φορέων της υγείας, η προεκλογική του πρεμούρα για την «τακτοποίηση» τόσο ειδικών ζητημάτων, μόνο αποδοκιμασία και αγανάκτηση μπορεί να επιφέρει στο σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Οι κατ' επανάληψη εξαγγελθείσες προσλήψεις Νοσηλευτών που δεν έγιναν, οι επί επτάμηνο οφειλόμενες υπερωρίες στο προσωπικό, η εκπνοή των συμβάσεων 170 νοσηλευτών των ΜΕΘ που δεν μεριμνήθηκε να ανανεωθούν ή να επαναπροκηρυχθούν, η επτάμηνη ολιγωρία για ορισμό του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης της Νοσηλευτικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η πλημμελής ενασχόληση με τη διαχείριση των νοσοκομειακών φαρμάκων, η επιδείνωση της έλλειψης υλικών και αναλωσίμων απ' τα νοσοκομεία, η τελμάτωση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η νέκρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, η επιβάρυνση των εργαζομένων με αλλότρια καθήκοντα και γενικά η εικόνα καταβαράθρωσης του ΕΣΥ, φαίνεται πως δεν ήταν τόσο σοβαρά ζητήματα για να απασχολήσουν τον κ. Κουρουμπλή, όσο οι προεκλογικές μετατάξεις».

Η απροκάλυπτη τούτη ενέργεια του κ. Κουρουμπλή, βγαλμένη μέσα από τον παλαιοκομματικό εφιάλτη του παρελθόντος, μόνον οργή και θλίψη μπορεί να προκαλέσει...καταλήγει στην ανανκοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.