ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αναγκαία η ανάπτυξη της φαρμακευτικής ειδικότητας στο ΕΣΥ τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΦΝΙ στον Δημόπουλο

Με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, συναντήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος.

Αναγκαία η ανάπτυξη της φαρμακευτικής ειδικότητας στο ΕΣΥ τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΦΝΙ στον Δημόπουλο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, του έθεσαν σημαντικά ζητήματα που άπτονται του φαρμακευτικού κλάδου, με μείζον την αναγκαιότητα προσλήψεων επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού .

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που έθεσαν είναι η αναγκαιότητα ενεργειών για την ανάπτυξη κλινικής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής ειδικότητας, θέμα που ήδη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποτελεί Ευρωπαϊκό δεδομένο.

Eπίσης, επισημάνθηκε η χρησιμότητα της ορθής κατανομής κονδυλίων για εφημερίες λοιπών επιστημόνων πλην ιατρών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες εφημέρευσης των νοσοκομείων.

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και όλοι συμφώνησαν πως οι σωστές δράσεις και η αποτελεσματική διαχείριση των δυνατοτήτων του κλάδου θα επιφέρουν εξοικονόμηση πόρων και ποιοτικότερες παροχές .