ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόσφυγες: Εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές στο Κιλκίς με πρωτοβουλία της 4ης ΥΠΕ

Με πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου με εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές στο νομό Κιλκίς για την αντιμετώπιση των αυξημένων υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει στην περιοχή λόγω της αυξημένης διέλευσης προσφύγων.

Πρόσφυγες: Εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές στο Κιλκίς με πρωτοβουλία της 4ης ΥΠΕ

Οι παραπάνω γιατροί και νοσηλευτές θα στελεχώσουν κινητή μονάδα που έχει παραχωρήσει για αυτό τον σκοπό το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι ενέργειες του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την άμεση αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών που προκύπτουν καθημερινά λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.

Συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω ζητήματα: Συντονισμός με την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΥΔΕΑΠ) και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τη χρηματοδότηση και την αξιοποίηση κονδυλίων για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων- μεταναστών.

Αποστολή κλιμακίου στο Αγαθονήσι και στη Μυτιλήνη με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με τη ΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος».

Κλιμάκιο εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει μεταβεί στη Μυτιλήνη με υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Η κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μυτιλήνη λειτουργεί κανονικά καθώς στελεχώθηκε με έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές.

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ έχει στείλει έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές για την ενίσχυση της κινητής μονάδας στην Κω.

Διαβάστε ακόμη:

Ανάγκη για ολιστική αντιμετώπιση των προσφύγων τονίζει ο Γ. Μπασκόζος - Είναι προσφυγική κρίση και όχι μεταναστευτική