ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Αντίθετος στην πληρωμή με πιστωτική κάρτα - Μία ακόμη επιβάρυνση για τον εξαθλιωμένο γιατρό

Την αντίθεσή του στην καθιέρωση της πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης και πράξεων με πιστωτική κάρτα όπως προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλώντας την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

ΙΣΑ: Αντίθετος στην πληρωμή με πιστωτική κάρτα - Μία ακόμη επιβάρυνση για τον εξαθλιωμένο γιατρό

Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν και δεν μπορεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί.

Αντιθέτως, θα αποτελέσει μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος. Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή.

Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας που δεν έχει εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστικό χρήμα θα δέχονται πλέον και οι γιατροί - Σχετική ρύθμιση προωθεί το υπ. Οικονομικών