ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Ακυβέρνητη» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Λήμνο

Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς της Λήμνου, οι οποίοι βλέπουν τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου του νησιού να καταρρέει λόγω της έλλειψης γιατρών.

«Ακυβέρνητη» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Λήμνο

Καλούν για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυσή της με επιστημονικό προσωπικό, βάζοντας τέλος στο Γολγοθά των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Σύμφωνα με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Λήμνου, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Δημοκρατία, η μονάδα λειτουργεί σήμερα μόλις με έναν νεφρολόγο, ο οποίος όμως αυτό το διάστημα απουσιάζει με αναρρωτική άδεια, ενώ θα έπρεπε να διαθέτει ακόμη έναν ιατρό της ίδιας ειδικότητας, δύο παθολόγους, ένα γενικό ιατρό, έναν αναισθησιολόγο και έναν χειρουργό.

«Μέχρι σήμερα, ανάλογες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με πρόχειρες λύσεις που δεν έδωσαν ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα των νεφροπαθών της Λήμνου. Δεδομένου ότι πρόκειται για κατοίκους ενός ακριτικού νησιού, με περιορισμένες δυνατότητες μετακίνησης, ζητάμε από την Πολιτεία να αναγνωρίσει το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα των νεφροπαθών να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που τους κρατούν στη ζωή», αναφέρεται στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Λήμνου.